Inovacijsko-razvojni inštitut Univerze v Ljubljani

Kongresni trg 12
1000 Ljubljana

T: +386 (0)1 241 85 97
E: info@iri.uni-lj.si


Kdo smo?

Kako do nas?

 trap ee
 EURL3A
 
 
 
 IRT3000
 trap ee

 

IRI UL kot prijavitelj in izvajalec projektov nacionalnih razpisov

 

Financiranje  dejavnosti inštituta poteka preko pridobivanja sredstev iz različnih razpisov, tudi nacionalnih (ARRS, TIA, različna ministrstva). Za izvajanje razvojno raziskovalnih projektov skladno s zahtevami nacionalnih razpisov je inštitut ustanovil raziskovalno skupino z imenom Inovacijsko - razvojni inštitut Univerze v Ljubljani (SICRISS).


V okviru raziskovalne skupine inštituta in s sodelovanjem raziskovalcev iz UL  je inštitut v preteklih letih kandidiral kot partner ali prijavitelj na razpise za centre odličnosti (CO Humans, prijavitelj UL FF - Inštitut je bil pobudnik iniciative in predviden kot partner pri prenosu znanja) in kompetenčne centre (SLAN - Slovenska Laserska Aplikativna Mreža, prijavitelj IRI UL, partnerji: UL FS, UL FRI, LPKF Laser & Elektronika, Fotona, EMO Orodjarna, Motoman Robotec, HIDRIA Rotomatika).


Ne glede na uspešnost pridobivanja projektov smo z oblikovanjem prijav na razpise vzpostavili široko partnersko mrežo in pridobili ustrezne reference in kompetence, ki nam omogočajo nadaljnje pridobivanje sredstev iz nacionalnih razpisov. Poleg tega smo razvili ustrezne možnosti za iskanje potrebnega sofinanciranja projektov.

 

Opis projektov


Infrastrukturni program  (ARRS) je namenjen identificiranju podjetij, ki nimajo svojih raziskovalnih kapacitet ali raziskovalcev, imajo pa potrebe in sredstva za naročilo konkretnih raziskav ali kompleksnih razvojnih projektov. Pa tudi tistih, ki imajo interes in vire za razvoj raziskav in tehnologij, ki nastajajo na UL (in so še v začetni, inkubatorski fazi) in jih je s podporo raziskovalcev UL (ali zunanjih izvajalcev) možno razviti v uporabne izdelke ali storitve.

Programske skupine (ARRS)  je usmerjena v doseganje trajnostnih vidikov pri obdelovalnih procesih z inovativnimi rešitvami in integracijo konceptov trajnostnega razvoja.

Mladi raziskovalec (ARRS). Namen projekta je opredeliti in utemeljiti ustrezen koncept in organizacijske oblike za prenos znanja in tehnologij (na primeru Univerze v Ljubljani).

Ciljni raziskovalni projekt  (ARRS)  je osnovan na hipotezi, da je razlikovanje prioritetnih razvojno raziskovalnih področij po vsebini, kakovosti, udeleženih raziskovalcev je le deklarativno (politično zapisane usmeritve), zato smo v okviru projekta raziskovali usmeritve in mehanizme za izbor in umestitev projektov znotraj določenih prioritetnih področij.

Aplikativni projekt (ARRS)  je namenjen razvoju modela za identifikacijo ključnih kazalnikov uspešnosti znotraj modela poslovne odličnosti.

Mladi raziskovalec iz gospodarstva (TIA) povezuje uporabo 3D tehnologij in drugih sodobnih digitalnih tehnologij s področjem kulturne dediščine, inštitut prijavitelju, podjetju IB-Procadd nudi strokovno podporo področju hitrega razvoja izdelkov in izdelavi.

INNO (TIA) je usmerjen v izvajanje konkretnih aktivnosti za doseganje višje stopnjo inovativnosti v slovenskih javnih in zasebnih zavodih in organizacijah na področju IKT ter aktivno sodelovanje pri vzpostavljanju inovacijskega ekosistema v Sloveniji na področju IKT.

Za več informacij nam pišite.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.