Inovacijsko-razvojni inštitut Univerze v Ljubljani

Kongresni trg 12
1000 Ljubljana

T: +386 (0)1 241 85 97
E: info@iri.uni-lj.si


Kdo smo?

Kako do nas?

 trap ee
 EURL3A
 
 
 
 IRT3000
 trap ee

Mladi raziskovalec 2010-2013


Raziskovalni problem

Problem, ki ga želimo preučiti, je delovanje univerzitetno ustanovljenih organizacijskih enot za prenos znanja z univerze v gospodarstvo.  Konkretno nas zanimajo razlike med posameznimi modeli, predvsem glede organizacijske oblike, njihovih nalog (mehanizmov, katere podpirajo), poslovnih področij nalog in financiranja.

Namen

Temeljni namen projekta je opredeliti in utemeljiti ustrezen koncept in organizacijske oblike za prenos znanja in tehnologij na primeru Univerze v Ljubljani ter s tem posledično prispevati k preoblikovanju inovacijsko-razvojne strategije univerze in dela slovenskega inovacijskega sistema.

Raziskali bomo, katere organizacijske enote za prenos znanja z univerz v gospodarstvo so prisotne v Sloveniji, ter kje so prednosti in slabosti takšne neprofitne organizacije. Na tej osnovi bomo oblikovali in predlagali tudi podoben model prenosa znanja na Univerzi v Ljubljani na segmentu naravoslovno-tehniških ved in kako ga financirati.

Prispevek ICEIRD 2011 .pdf
Prispevek MOTSP 2011 .pdfpdf

več informacij: dr. Slavko Dolinšek
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.