Inovacijsko-razvojni inštitut Univerze v Ljubljani

Kongresni trg 12
1000 Ljubljana

T: +386 (0)1 241 85 97
E: info@iri.uni-lj.si


Kdo smo?

Kako do nas?

 trap ee
 EURL3A
 
 
 
 IRT3000
 trap ee

Metronik je vodilni ponudnik sistemov za avtomatiko in proizvodno informatiko v Sloveniji. Na svojem področju želi na osnovi vrhunske tehnologije in visoke kakovosti storitev postati tudi vodilno podjetje v regiji.

 

Kot partner IRI UL sodeluje s podjetjem Metronik že več let, zadolženi smo za identifikacijo ustreznih strokovnjakov, za prenos in diseminacijo znanja,  trenutno najpomembnejša projekta sta :
- Napredni modeli in IT rešitve za sprotno analizo in optimizacijo proizvodne učinkovitosti.
- Razvoj sodobnih informacijskih rešitev za energetsko upravljanje.

 

Energetsko upravljanje za industrijo in velike zgradbe

 

Sodobna družba se pri spopadanju s problemi omejenih energetskih virov in vse bolj onesnaženega okolja vse bolj usmerja k rešitvam, ki vključujejo učinkovito rabo energije, upravljanje z energetskimi viri, ter varovanje okolja. Evropska unija probleme naslavlja v več ključnih (strateških) dokumentih. Cilje, ki so opredeljeni v teh dokumentih, je mogoče doseči le s posvojitvijo pristopa “čisto in zdrave okolje za vse”, in sicer na vseh nivojih od javnega sektorja, preko industrijskega sektorja, vse do posameznikov v družbi. Pomembna vloga javnega sektorja je spodbujanje industrije, lastnikov zgradb in posameznikov na poti k čistejšemu in bolj zdravemu okolju za vse.

 

Daleč največje porabnike energijskih virov najdemo na področju industrije in večjih zgradb. Ti porabniki imajo tudi pomemben, a negativen, vpliv na okolje. Učinkovito prizadevanje za reševanje izzivov na področju učinkovite porabe energije in varovanja okolja za te velike porabnike bi torej proizvedla največje in najhitrejše pozitivne rezultate. Industrijski in gradbeni sektor se že sooča s številnimi izzivi na področju vse večje energetske učinkovitosti, zmanjševanja porabe energije in zniževanja strokov za energijo. Ti bodo vodili v vse večje potrebe in investicije v IT rešitve in produkte za upravljanje z energijo.

 

Rešitev, razvita na podlagi znatnega strokovnega znanja in izkušenj na področju razvoja IT rešitev za upravljanje z energijo, bo pomembno vplivala na zniževanje porabe energije in negativnih vplivov na okolje. Sistem za energetsko upravljanje omogoča zbiranje, analizo in prikaz ključnih informacij za boljši nadzor nad porabo energetskih virov. Učinkovita orodja za vodenje aktivne energetske politike in sprejemanja ukrepov so ključna pri doseganju ciljev večje energetske učinkovitosti, kar posledično poleg prihrankov energije pomeni tudi manjše obremenjevanje okolja.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.