Inovacijsko-razvojni inštitut Univerze v Ljubljani

Kongresni trg 12
1000 Ljubljana

T: +386 (0)1 241 85 97
E: info@iri.uni-lj.si


Kdo smo?

Kako do nas?

 trap ee
 EURL3A
 
 
 
 IRT3000
 trap ee

 

Karierni center Univerze v Ljubljani

 

Univerza v Ljubljani  je v letih 2006 – 2008 na ravni rektorata oblikovala Karierni center, namenjen za študijsko in karierno svetovanje dijakom, študentom in diplomantom, za razvijanje zaposljivosti preko delavnic in usposabljanj ter za predstavljanje zaposlitvenih možnosti. Zaradi potrebe po večjem stiku s fakultetami in zaradi novih gospodarskih razmer je IRI UL dobil nalogo, da KC UL preoblikuje v razvojni projekt.

Pri tem je vodilo osnovno poslanstvo, in sicer vplivanje na zaposljivost diplomantov UL.  V ta namen smo delo razdelili na dva sklopa:
  1. pilotno izvajanje dejavnosti KC na izbrani fakulteti in oblikovanje predlogov za nadaljnje delo, in
  2. priprava predlogo za dolgoročne dejavnosti v okviru KC UL, in sicer:
  • skupaj v povezovanju z ostalimi deležniki v Sloveniji (predvsem z Univerzo v Mariboru in Univerzo na Primorskem) oblikovati predlog za enoten sistem vseživljenjske karierne orientacije na visokošolskem nivoju oz. koncept univerzitetnih kariernih centrov;
  • izdelava predlogov za sistem kariernega centra in kariernih točk na UL in za izgradnjo karierne poti študenta;
  • priprava partnerskih projektov .
Vizija KC UL je postati prepoznaven pri študentih kot partner, ki omogoča lažji prehod s študija na trg delovne sile  oz. pri delodajalcih kot tisti del Univerze v Ljubljani, ki omogoča hitrejši in kakovosten dostop do bodočih sodelavcev ter njihovo usposabljanje in spremljanje že tekom študija.


Trajanje: maj 2009 – junij 2010
Kontakt: Manca Poglajen

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.