30 Nov 2022

Terensko delo v Butanu

Koliko sreče je v najsrečnejši državi na svetu? Ali nam lahko kvalitativne raziskave pomagajo odgovoriti na to vprašanje? Kvalitativni raziskovalni podatki so bili prepoznani kot ključnega pomena za prispevanje k na dokazih temelječim politikam, ki obravnavajo okoljske, družbene in razvojne izzive.

V projektu Erasmus+ HAPPY Project (www.happy-project.eu) želimo oceniti učna in pedagoška orodja, metodologije in pedagoške pristope o kvalitativnih raziskovalnih metodah ter jih vključiti v obstoječe učne načrte štirih univerz v Butanu. IRI UL – Inovacijsko-razvojni inštitut Univerze v Ljubljani in Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani sta partnerja v projektu HAPPY, ki ga koordinira Vrije Universiteit Amsterdam (VU Amsterdam).

Naša sodelavca Tilen in Gregor sta se pred kratkim vrnila s 15-dnevnega terenskega dela v Butanu. Obiskala sta Royal Thimphu College, Royal University of Bhutan, Sherubtse College, College of Language and Culture Studies in Norbuling Rigter College. To je bila intenzivna, a bogata izkušnja, ki nam je pomagala bolje razumeti različne lokalne okoliščine ter priložnosti in izzive za prihodnost kvalitativnega raziskovanja v Butanu. Smo že skoraj na polovici poti – in se veselimo povratnega obiska butanske delegacije, ki je načrtovan za februar/marec 2023.