20 Jan 2015

Mednarodna delavnica DESIGN (dis)ABILITY

Produkcijski center RogLab v Ljubljani in Open Style Lab s Tehnološkega inštituta v Massachusettsu (MIT) iz ZDA vabita oblikovalce in oblikovalke ter inženirje in inženirke k udeležbi na mednarodni sodelovalni delavnici DESIGN (DIS)ABILITY, ki se bo osredotočala na modno oblikovanje, gibalno oviranost in asistenčno tehnologijo. Delavnica bo potekala v Ljubljani od 30. marca do 3. aprila 2015.

Namen delavnice je izdelati modne dodatke v sodelovanju z gibalno oviranimi uporabniki in uporabnicami.Devetim izbranim udeležencem in udeleženkam bo omogočila odlično priložnost, da v mednarodnem okolju sodelujejo v procesu univerzalnega oblikovanja, ki v ospredje postavlja uporabnika in uporabnico.

Izziv za sodelujoče bo oblikovanje estetsko všečnih in hkrati funkcionalnih modnih dodatkov. Pod večdisciplinarnim mentorstvom skupine strokovnjakov in strokovnjakinj za modno oblikovanje in inženiring bodo spoznali različne tehnike proizvodnje ter osnovno programiranje in elektroniko za nosljivo tehnologijo. Izbrani prototipi, ki bodo nastali na ljubljanski delavnici, bomo aprila 2015 ob drugih izdelkih Open Style Laba predstavili na modni reviji festivala DISART, največjega festivala s fokusom na umetnosti hendikepa v ZDA.

Razpisno dokumentacijo najdete tukaj.

Rok za prijavo: 9. 2. 2015

Več na spletni strani RogLab