14 Nov 2017

Projekt PEOPLE na konferenci »Zakaj svet potrebuje antropologe?« v angleškem Durhamu

Projekt PEOPLE se je na konferenci »Zakaj svet potrebuje antropologe?«predstavil z novim PEOPLE animiranim prikazom, ki gledalcu na enostaven in učinkovit način približa motivacijo in bistvene elemente projekta.

Tretje srečanje projektnih partnerjev v angleškem Durhamu

Simpozij »Zakaj svet potrebuje antropologe?« je potekal 28. in 29. oktobra 2017 v angleškem univerzitetnem mestecu Durham. Že peto leto zapored ga je v sodelovanju s partnerji organizirala Mreža za aplikativno antropologijo (EASA).  Letošnji dogodek, ki se je pod naslovom »Powering the Planet« posvečal vprašanjem o energiji in trajnostnem razvoju ter vlogi antropologov na teh področjih, je podprl tudi projekt PEOPLE. Na simpoziju smo premierno uprizorili najnovejši animirani prikaz, ki je udeležencem na enostaven in učinkovit način približal bistvene elemente projekta. Več kot 200 udeležencev simpozija iz preko dvajsetih držav je ob registraciji prejelo tudi projektni letak, predstavniki projekta PEOPLE pa so se s študenti, akademiki, raziskovalci in predstavniki podjetij s področja energetike povezovali v okviru »Energetske vroče točke« (sočasni dogodek za mreženje) in predstavili ter razdelili najnovejšo številko projektnega novičnika.

Po zaključku simpozija smo 30. oktobra izvedli tudi tretji konzorcijski sestanek, na katerem smo poglobljeno načrtovali naše štiri študije. Študentje sodelujočih univerz so namreč že pričeli raziskovati izzive partnerskih podjetij in bodo s pomočjo k ljudem usmerjenih razvojnih pristopov (angl. people-centred development approaches) skušali predlagati rešitve, ki bodo upoštevale in zadovoljile potrebe uporabnikov in širše družbe.

V tem času je Evropska komisija projekt PEOPLE izbrala tudi kot primer dobre prakse na področju kakovosti v učenju in izobraževanju in je predstavljen v okviru promocijske akcije ob obeleženju 30. obletnice programa Erasmus+.