07 Nov 2017

IRI UL in projekt CompoHUB v časopisu DELO

V četrtkovi izdaji časopisa DELO (26.10.2017) je novinarka Polona Malovrh v članku »Kalilnica mojstrov za kompozite« predstavila projekt CompoHUB ter izobraževanja na področju kompozitne izdelave, ki jih skupaj z našim partnerji iz Zasavja (podjetjem Aereform in Zasavsko ljudsko univerzo) izvajamo v regiji, ki jo sicer pesti ena najvišjih stopenj brezposelnosti v Sloveniji – a jo hkrati zaznamuje močna povezanost in sodelovanje med prebivalci. Celoten članek je dostopen TUKAJ.

Hkrati smo v sodelovanju s turško gospodarsko zbornico BURSA in turško mrežo kompozitnih industrialcev organizirali 4-dnevni simpozij kompozitne industrije, ki je potekal od 4. do 7. Oktobra 2017 v Istanbulu.

V okviru novoustanovljene CompoHUB mreže slovenskih kompozitnih podjetij se je srečanja udeležilo 8 predstavnikov iz Slovenije, in sicer iz štirih različnih podjetij (Pipistrel, Veplas, One PRO in Karbonin).

Na dogodku so bili prisotni različni razstavljavci s svojimi predstavitvenimi stojnicami; prav tako so se odvijale paralelne tematske sekcije. Organizatorji smo želeli povezati evropsko kompozitno industrijo in pomagati pri vzpostaviti dolgoročnih sodelovanj in poslovnih odnosov na področju kompozitne tehnologije, predvsem med Slovenijo in Turčijo.

Odziv slovenske udeleženke: »Na splošno zelo dobra in koristna izkušnja. Dodaten bonus pa je, da smo se Slovenci med sabo zelo dobro povezali in si izmenjali ogromno izkušenj, kontaktov dobaviteljev, idej… Vsi skupaj se vam tudi zahvaljujemo za posredovanje in vso povezovalno vlogo – tega nam pri nas manjka«.