05 Sep 2022

Mednarodna konferenca European Energy Market (EEM) 2022

Mednarodna konferenca The 18th International Conference on the European Energy Market je največja evropska znanstvena konferenca na temo energetskih trgov in delovanja energetskih sistemov. EEM vsako leto združuje več kot 200 mednarodnih strokovnjakov, znanstvenikov in gospodarstvenikov, ki izmenjujejo mnenja, izkušnje ter izsledke raziskav o številnih vprašanjih, povezanih s pametnimi omrežji, trgovanjem z energijo in novostmi na ravni elektroenergetskega sistema. Konferenca EEM22 je kot prestižni dogodek platforma za izmenjavo idej, prispevki, predstavljeni na konferenci, pa so trdna podlaga za oblikovalce energetskih politik.

Na konferenci bodo poleg predstavitev znanstvenih člankov (po)doktorskih raziskovalcev iz cele Evrope potekala tudi omizja z vabljenimi govorci, ki bodo govorili o prihodnosti energetskih trgov in prihajajočih spremembah z vključitvijo aktivnih porabnikov v elektroenergetsko omrežje.

Konferenca bo potekala na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani med 13. in 15. septembrom 2022 v sodelovanju z IEEE PES. Registracija na konferenco je možna do 9.9.2022 preko uradne spletne strani konference.

Dodatno bodo na konferenci potekale predstavitve energetskih Horizon2020 projektov iz različnih področij, ki se jih lahko BREZPLAČNO udeležite (vendar pozor, potrebna je predhodna prijava – glej spodaj). Med govorci bo tudi sodelavka IRI UL Sara Arko, ki bo predstavila projekt NRG2peers.

Več informacij lahko najdete na uradni strani konference.

Vljudno vabljeni!

BATERIJE IN HRANILNIKI ENERGIJE ter STORITVE PROŽNOSTI (DSO projekti)

ČEZMEJNA IZMENJAVA EL. ENERGIJE in FLEKSIBILNOST SISTEMOV (TSO projekti)

ENERGETSKE SKUPNOSTI

ZMANJŠANJE ENERGETSKE ODVISNOSTI OD RUSKEGA PLINA

  • GEXIT v četrtek, 15.09.2022 med 14:00 – 15:30 prijava