10 Apr 2018

Razpis WorldChicago za podjetnike in inovatorje

Neprofitna organizacija WorldChicago v sodelovanju s podjetniškim središčem CEED Slovenija razpisuje enomesečni štipendijski program Central European Tech Innovation and Entrepreneurship Fellowship. Namenjen je podjetnikom ter inovatorjem iz javnih in zasebnih ustanov ter nevladnih organizacij, starih od 25 do 40 let, ki bi jeseni 2018 želeli pridobiti nove izkušnje v Chicagu. Prijave sprejemajo do 30. aprila 2018, štipendija pa krije stroške potovanja, nočitev in prehrane.

Izbrani udeleženci bodo mesec dni sodelovali  z gostujočo čikaško organizacijo, podjetjem ali univerzo, ki jo bodo izbrali glede na lastne potrebe. V sklopu programa se bodo udeležili različnih podjetniških in poslovnih dogodkov ter na ta način spoznavali čikaško poslovno in inovacijsko okolje. Program bo potekal od 11. oktobra do 16. novembra 2018. Več informacij o programu najdete na strani CEED Slovenija, na spletu pa je na voljo tudi prijavnica.

Zakaj omenjeni program priporoča Gregor Cerinšek, sodelavec IRI UL, ki je kot štipendist programa pridobival nova znanja in izkušnje na Illinois Institute of Technology, eni izmed najuglednejših zasebnih univerz v širši regiji? Program je po njegovem mnenju izjemna učna in karierna priložnost za posameznike, ki želijo pridobiti nova znanja in delovne izkušnje v okviru ameriške organizacije, ki je izbrana glede na posameznikove specifične potrebe in cilje. »Enomesečno bivanje v slikovitem mestu je vplivalo na mojo nadaljnjo poklicno in življenjsko pot iz več razlogov,« pojasnjuje Cerinšek. Ob tem dodaja, da pridobljene izkušnje in vpogled v način dela ter življenja v tujem okolju, izmenjava mnenj, kulturne raznolikosti, ustvarjena mreža poznanstev in iskrena prijateljstva predstavljajo dodano vrednost, ki ostane in omogoča dolgoročno medinstitucionalno sodelovanje. »Z vsemi ključnimi kolegi in prijatelji, ki so bili vpleteni v mojo čikaško zgodbo (mentorji, vodje programa in sodelujoči iz ostalih držav), ostajam v tesni povezavi, saj nadaljujemo naše skupne projekte, začrtane v okviru programa WorldChicago. Na kratko in brez pretiravanja: edinstveno, uporabno, nepozabno,« strne svoje pozitivne izkušnje sodelavec IRI UL.