Inovacijsko-razvojni inštitut Univerze v Ljubljani

Kongresni trg 12
1000 Ljubljana

T: +386 (0)1 241 85 97
E: info@iri.uni-lj.si


Kdo smo?

Kako do nas?

 trap ee
 EURL3A
 
 
 
 IRT3000
 trap ee

TRAP-EE

Projekt TRAP-EE (TRAining Personnel towards operational Energy Effciency of the buildings) spada v program Vseživljenjsko učenje – Leonardo da Vinci – Prenos inovacij, ki se osredotoča na učne potrebe posameznikov in delodajalcev ter s prenosom, prilagoditvijo in integracijo že obstoječih inovativnih rešitev in uspešnih praks prispevajo k višanju kakovosti in privlačnosti poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

trap ee
Ključni namen projekta TRAP-EE je razvoj izobraževalnega programa za razvoj kompetenc upravljavcev in skrbnikov stavb (hišnikov) za zagotavljanje večje obratovalne energetske učinkovitosti in kakovostnejšega notranjega okolja v javnih stavbah.


Projekt vključuje pet partnerjev iz treh različnih držav Evropske Unije:
  • Inovacijsko-razvojni inštitut Univerze v Ljubljani (koordinator projekta),
  • energie: bewusst Kärnten (Avstrija); urad deželne vlade Koroške za področje energetike,
  • HEP ESCO (Hrvaška); ESCO podjetje za razvoj, vodenje in financiranje projektov v sklopu energetske učinkovitosti,
  • GOLEA (Slovenija); lokalna energetska agencija goriške regije,
  • Srednja tehniška šola Koper (Slovenija); ponudnik poklicnih izobraževanj in usposabljanj.
Projekt ima zastavljene štiri ključne cilje:
  1. Prenos obstoječega izobraževalnega materiala s strani projektnega partnerja energie: bewusst Kärnten na ostale štiri projektne partnerje (IRI UL, GOLEA, STŠ in HEP ESCO) ter prilagoditev le-tega glede na specifične potrebe lokalnih okolij in izobraževalne zahteve ciljne učne skupine skrbnikov javnih stavb (hišnikov).
  2. Razvoj modela izobraževanja, ki bo povezal učenje  z realnim delovnim okoljem, s poudarkom na izkustvenem učenju in reševanju konkretnih problemov obratovalne energetske učinkovitosti v stavbah
  3. Evalvacija razvitega izobraževalnega programa v slovenskem in hrvaškem okolju, vključujoč tri različne segmente v okviru sektorja javnih stavb (to so univerzitetne stavbe, stavbe osnovnih šol in administrativne stavbe). Rezultati evalvacije bodo vključeni v končno verzijo razvitega izobraževalnega programa.
  4. Integracija razvitega izobraževalnega programa v obstoječe prakse poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter vseživljenjskega učenja na področju obratovalne energetske učinkovitosti v Sloveniji in na Hrvaškem.          
Če želite sodelovati v raziskavi, pridobiti vpogled v nekatere rezultate ter vključiti vaše hišnike v izobraževanja, nam vašo namero lahko javite na: info@iri.uni-lj.si                    

Spletna stran
Trajanje: oktober 2013 - marec 2015 (18 mesecev)
Kontakt: Gregor Cerinšek     
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.