Inovacijsko-razvojni inštitut Univerze v Ljubljani

Kongresni trg 12
1000 Ljubljana

T: +386 (0)1 241 85 97
E: info@iri.uni-lj.si


Kdo smo?

Kako do nas?

 trap ee
 EURL3A
 
 
 
 IRT3000
 trap ee

 

Infrastrukturni program


Obstoječi prenos znanja in tehnologij na UL je večinoma usmerjen v sistem odkrivanja (informacije o znanju, izumih, financiranju, omejitvah, lastništvu) in postopkov patentiranja (možnosti zaščite znanja in izumov). Že pri teh aktivnostih je potrebna infrastruktura podhranjena in razdrobljena (informacijske povezave ne delujejo in aktivnosti so razdrobljene po članicah UL). Še manj pa ima UL potrebno infrastrukturo za trženje znanja v industriji, oblikovanje in posredovanje patentov in licenc (pogodba o koriščenju zaupnih podatkov). Še večji potencial pa se skriva v definiranju pogodb, preko katerih bi oblikovali nove raziskave ali nadaljevali raziskave, ki so v začetni fazi.

Vloga IRI UL kot infrastrukturnega centra UL je poiskati podjetja, ki nimajo svojih raziskovalnih kapacitet ali raziskovalcev, imajo pa potrebe in sredstva za naročilo konkretnih raziskav ali kompleksnih razvojnih projektov. Pa tudi tista podjetja, ki imajo interes in vire za razvoj raziskav in tehnologij, ki nastajajo na UL (in so še v začetni, inkubatorski fazi) in jih je s podporo raziskovalcev UL (ali zunanjih izvajalcev) možno razviti v uporabne izdelke ali storitve.

IRI UL bo tako naredil pregled raziskovalnih projektov UL, oblikoval bazo ponudbe razvojno raziskovalnih dosežkov in povpraševanja s strani tržnih uporabnikov ter identificiral možne interdisciplinarne time. Na ta način bo nudil tudi podporo oblikovalcem RR vsebin oziroma bo identificiral tiste vsebine raziskav, ki imajo potencial za uporabo v gospodarstvu.

 

Kontakt: Slavko Dolinšek

 

Povezave

več

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.