21 Maj 2019

»Vzpon inženirjev: kako, kdo, kdaj in zakaj?« – 11. Industrijski forum IRT

V Portorožu bo 3. in 4. junija 2019 potekal 11. Industrijski forum inovacij, razvoja in tehnologij, kjer bodo udeleženci, razstavljavci in gostje predstavili razvojne dosežke v slovenski industriji in znanstveno-razvojnem okolju, podelili pa bodo tudi priznanje TARAS za najuspešnejše sodelovanje med industrijo in akademsko sfero.

Industrijski forum IRT je namenjen predstavitvi dosežkov in novosti iz industrije, inovacij in inovativnih rešitev iz industrije in za industrijo, primerov uporabe novih zamisli, zasnov, metod, tehnologij in orodij v industrijskem okolju, uspešnih aplikativnih projektov raziskovalnih organizacij, inštitutov in univerz, izvedenih v industrijskem okolju, ter primerov prenosa uporabnega znanja iz znanstvenoraziskovalnega okolja v industrijo.

Vprašanje »Vzpon inženirjev: kako, kdo, kdaj in zakaj?« bo rdeča nit letošnje okrogle mize, na kateri bodo sodelovali Jože Torkar (PETROL d.d.), Igor Verstovšek (Cosylab, Mladi manager 2018), Dora Domanjko (Inženirka leta 2018), Martina Gajšek (RLS d.o.o.), Janez Tušek (TKC d.o.o.) in Jaka Tušek (UL, Fakulteta za strojništvo). Za priznanje TARAS, ki ga bodo najuspešnejšemu na področju sodelovanja med industrijo in akademsko sfero podelili prvi dan foruma, pa se letos potegujejo trije finalisti, in sicer: podjetje Iskra ISD Plast d.o.o., Lek farmacevtska družba d.d. ter PLASTIKA SKAZA d.o.o. Med finalisti za priznanje TARAS je bil lansko leto tudi IRI UL, skupaj s podjetjem INAP, informatizacija in avtomatizacija procesov.

Na forumu boste lahko prisluhnili še predstavitvam strokovnih prispevkov in si na strokovni razstavi, ki bo največja doslej, ogledali predstavitve razstavljavcev in pokroviteljev dogodka. Več informacij o dogodku najdete na spletni strani Industrijskega foruma IRT,  za udeležbo pa se lahko prijavite na tej povezavi.

Pred dogodkom pa si v novi številki Revije IRT3000, ki poroča o novostih, dosežkih in dobrih praksah v naprednih tehniških in drugih industrijskih panogah, preberite še prispevke o inovacijah, razvoju in tehnologijah, ki gospodarstvu tlakujejo pot v novem tisočletju.