Inovacijsko-razvojni inštitut Univerze v Ljubljani

Kongresni trg 12
1000 Ljubljana

T: +386 (0)1 241 85 97
E: info@iri.uni-lj.si


Kdo smo?

Kako do nas?

 trap ee
 EURL3A
 
 
 
 IRT3000
 trap ee

 

Konkurenčne prednosti pri izvajanju projektov


Ključna dejavnost inštituta je oblikovanje in izvajanje razvojno-raziskovalnih ali izvedbenih projektov z namensko oblikovanimi projektnimi skupinami, kot dopolnitev dejavnosti UL ali drugih R&R institucij. Prednosti za naročnike (podjetja) in izvajalce (raziskovalce) so vezane na pravno-organizacijsko obliko inštituta, ki omogoča avtonomno vodenje projektov in neodvisnost od javnega sektorja, najpomembnejše so:

  1. Enotna kontaktna točka za komunikacijo – pomembno pri začetnih dogovorih in identifikaciji projektnih timov z ustreznimi kompetencami za izvajanje inter- in multi-disciplinarnih projektov.
  2. Nabor ponudbe in povpraševanja – podatki o R&R potrebah gospodarstva in ponudbi znanj (UL ali drugih raziskovalnih organizacij in laboratorijev) v obliki že izvedenih projektnih rešitev z možnostjo nadaljnjih aplikacij
  3. Urejeno pravno formalno okolje – inštitut kot samostojna pravna oseba sklepa pogodbe neposredno z naročniki in za izvedbo projektov odgovarja v pravnem prometu s svojim premoženjem.
  4. Urejena zaščita intelektualne lastnine – pravice intelektualne lastnine iz projektov se uredijo s pogodbo med naročnikom in izvajalci v skladu z nacionalno zakonodajo.
  5. Profesionalno vodenje projektov – projekti so oblikovani z jasnimi cilji, obveznostmi in roki izvedbe in profesionalno vodeni preko ustrezne strokovne in informacijske podpore orodij za ravnanje s projekti.
  6. Prilagodljivo in motivacijsko finančno okolje – finančna neodvisnost omogoča sklepanje pogodb neposredno z izvajalci (posamezniki ali organizacijami) skladno z zmožnostjo in učinkovitostjo izvajanih projektov.
  7. Sodelovanje univerze in njenih članic – status pridružene članice omogoča IRI UL uporabo opreme in vključevanje raziskovalcev UL na osnovi pogodb z njenimi članicami.


Naši projekti so predstavljeni na spodnjih povezavah:


Za več informacij nam pišite.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.